Havreotto med champinjoner

Table
  1. Recept: Havreotto med champinjoner
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Havreotto med champinjoner

Ingredienser:

  • 1 kopp havregryn
  • 2 koppar grönsaksbuljong
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 dl mandelmjölk
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • En nypa salt och peppar

You may also be interested in:  Rostad majssalsa

Gör så här:

  1. Stek löken och vitlöken i olivoljan tills de blir mjuka.
  2. Tillsätt champinjonerna och stek dem tills de blir gyllenbruna.
  3. Tillsätt havregrynen och låt dem steka lite med champinjonerna.
  4. Häll i grönasaksbuljongen, mandelmjölken och kryddorna. Rör om och låt det koka upp.
  5. Sänk värmen och låt det småkoka tills havregrynen har blivit mjuka och rätten har fått en krämig konsistens.
  6. Servera omedelbart och njut av en hälsosam och smakfull havreotto med champinjoner.
Spenat- och solrospesto
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up