Veganska pepparkakor

Table
  1. Veganska pepparkakor
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Serveringstips:

Veganska pepparkakor

Ingredienser:

  • 200 g veganskt margarin
  • 1 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 msk malen kanel
  • 1 msk malen kryddnejlika
  • 1 msk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl

Tillagning:

  1. Blanda veganskt margarin, socker och sirap i en skål.
  2. Tillsätt resterande ingredienser – malen ingefära, kanel, kryddnejlika, bakpulver och vetemjöl.
  3. Arbeta snabbt ihop degen till en smidig boll.
  4. Låt degen vila i kylskåpet i cirka 1 timme.
  5. Rulla ut degen på ett mjölat bakbord till en tunn platta.
  6. Använd pepparkaksformar för att skapa olika figurer.
  7. Grädda i ugnen på 175°C i cirka 10-12 minuter, eller tills pepparkakorna är gyllenbruna.
  8. Låt pepparkakorna svalna på ett galler.
You may also be interested in:  Mellanmålsbar

Serveringstips:

Servera de veganska pepparkakorna med en kopp varm glögg eller som de är. De passar perfekt som både julgodis och som en mysig liten julgåva!

Krispig persiljerot med parmesan och hasselnötter
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up