Sauce creole

Table
  1. Sauce Creole
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Sauce Creole

Ingredienser:

  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 grönpaprika, tärnad
  • 2 stjälkar selleri, tärnade
  • 2 tomater, hackade
  • 2 dl tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
You may also be interested in:  Porchetta

Gör så här:

  1. Steg 1: Hetta upp lite olja i en kastrull och stek lök, vitlök, paprika och selleri tills de mjuknar.
  2. Steg 2: Tillsätt hackade tomater, tomatpuré, vatten, oregano, paprikakrydda, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Rör om väl.
  3. Steg 3: Låt såsen sjuda på svag värme under lock i cirka 20-30 minuter för att låta smakerna kombineras väl.
  4. Steg 4: Ta av från värmen och låt såsen svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost

Tips: Servera Sauce Creole till grillade kött- eller fiskrätter för en härlig smakupplevelse!

Krämig pasta med rimmat fläsk
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up