Sauce creole
Sauce Creole
Ingredienser:
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 grönpaprika, tärnad
- 2 stjälkar selleri, tärnade
- 2 tomater, hackade
- 2 dl tomatpuré
- 2 dl vatten
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk paprikakrydda
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här:
- Steg 1: Hetta upp lite olja i en kastrull och stek lök, vitlök, paprika och selleri tills de mjuknar.
- Steg 2: Tillsätt hackade tomater, tomatpuré, vatten, oregano, paprikakrydda, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Rör om väl.
- Steg 3: Låt såsen sjuda på svag värme under lock i cirka 20-30 minuter för att låta smakerna kombineras väl.
- Steg 4: Ta av från värmen och låt såsen svalna något innan servering.
Tips: Servera Sauce Creole till grillade kött- eller fiskrätter för en härlig smakupplevelse!