Tomatröra
Recept på Tomatröra
Ingredienser:
- 4 mogna tomater
- 1 röd lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk olivolja
- 1 tsk balsamvinäger
- En handfull hackad färsk basilika
- Salt och peppar efter smak
Tillagning:
- Skär tomater i små tärningar och hacka rödlök och vitlök fint.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
- Fräs rödlök och vitlök i pannan tills de blir mjuka och genomskinliga.
- Tillsätt tomaterna och stek i cirka 5-7 minuter, tills tomaterna mjuknar och vätskan kokar bort.
- Smaksätt med balsamvinäger, salt och peppar.
- Strö över den hackade basilikan.
- Servera den tomatröra som ett tillbehör till grillat kött eller som en dipp till tortillachips.
Fetmarkerade delar är viktiga:
Ingredienser: 4 mogna tomater, 1 röd lök, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk olivolja, 1 tsk balsamvinäger, En handfull hackad färsk basilika, Salt och peppar efter smak.
Tillagning: Skär tomater i små tärningar och hacka rödlök och vitlök fint. Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök och vitlök i pannan tills de blir mjuka och genomskinliga. Tillsätt tomaterna och stek i cirka 5-7 minuter, tills tomaterna mjuknar och vätskan kokar bort. Smaksätt med balsamvinäger, salt och peppar. Strö över den hackade basilikan. Servera den tomatröra som ett tillbehör till grillat kött eller som en dipp till tortillachips.