Älggryta med trattkantareller

Table
  1. Älggryta med trattkantareller
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Älggryta med trattkantareller

Ingredienser:

  • 500g älgkött (skuret i bitar)
  • 200g färska trattkantareller
  • 1 gul lök (hackad)
  • 2 vitlöksklyftor (finhackade)
  • 2 dl grädde
  • 2 dl viltfond
  • 1 dl rött vin
  • 2 msk smör
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Färsk persilja (hackad, till garnering)
You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Tillagning:

  1. Hetta upp smöret i en gryta och stek älgköttet tills det får en fin brun färg. Ta ut köttet och lägg åt sidan.
  2. Tillsätt lök och vitlök i samma gryta och stek tills de blir mjuka och genomskinliga.
  3. Lägg i trattkantarellerna och stek i några minuter tills de blir mjuka.
  4. Tillsätt älgköttet till grytan och häll i viltfond och rött vin. Koka upp och låt sjuda i cirka 1-2 timmar tills köttet är mört.
  5. Häll i grädden och låt grytan koka ytterligare i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Servera grytan varm och garnera med färsk hackad persilja.
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Tips: Servera älggrytan tillsammans med potatismos eller kokt potatis och en sallad på sidan.

Kyckling med gräddsås och potatis
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up