Älggryta med trattkantareller
Älggryta med trattkantareller
Ingredienser:
- 500g älgkött (skuret i bitar)
- 200g färska trattkantareller
- 1 gul lök (hackad)
- 2 vitlöksklyftor (finhackade)
- 2 dl grädde
- 2 dl viltfond
- 1 dl rött vin
- 2 msk smör
- Salt och svartpeppar efter smak
- Färsk persilja (hackad, till garnering)
Tillagning:
- Hetta upp smöret i en gryta och stek älgköttet tills det får en fin brun färg. Ta ut köttet och lägg åt sidan.
- Tillsätt lök och vitlök i samma gryta och stek tills de blir mjuka och genomskinliga.
- Lägg i trattkantarellerna och stek i några minuter tills de blir mjuka.
- Tillsätt älgköttet till grytan och häll i viltfond och rött vin. Koka upp och låt sjuda i cirka 1-2 timmar tills köttet är mört.
- Häll i grädden och låt grytan koka ytterligare i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera grytan varm och garnera med färsk hackad persilja.
Tips: Servera älggrytan tillsammans med potatismos eller kokt potatis och en sallad på sidan.