Apelsindessert

Table
  1. Recept: Apelsindessert
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Servér:

Recept: Apelsindessert

Ingredienser:

  • 4 apelsiner
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 1 kanelstång
You may also be interested in:  Pressgurka

Gör så här:

  1. 1. Skala apelsinerna och dela dem i klyftor.
  2. 2. Ta fram en kastrull och lägg i socker, vatten, vaniljstång och kanelstång.
  3. 3. Koka upp blandningen och låt den sjuda i ca 10 minuter.
  4. 4. Ta bort kastrullen från värmen och låt det svalna i rumstemperatur.
  5. 5. Ta ur vaniljstång och kanelstång från blandningen.
  6. 6. Häll den avsvalnade sockerlagen över apelsinklyftorna.
  7. 7. Ställ i kylskåpet och låt desserten svalna i minst 1 timme.
You may also be interested in:  Rabarbersylt

Servér:

Servera apelsindesserten kall som den är eller tillsammans med vaniljglass eller vispad grädde.

Risgrynsgröt i ugn
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up