Spenatpannkaka med örtröra

Table
  1. Spenatpannkaka med örtröra
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Örtröra:

Spenatpannkaka med örtröra

Ingredienser:

  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 200 g färsk spenat
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

  1. 1. Mixa spenaten med lite av mjölken till en slät puré.
  2. 2. Vispa äggen i en separat skål.
  3. 3. Tillsätt mjöl, spenatpuré, salt och peppar till äggen. Blanda väl.
  4. 4. Tillsätt resten av mjölken och vispa till en jämn smet.
  5. 5. Värm upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt lite smör eller olja.
  6. 6. Häll i en del av smeten och sprid ut den jämnt över pannan.
  7. 7. Stek pannkakan i ca 2-3 minuter på varje sida, tills den är gyllenbrun.
  8. 8. Upprepa steg 6 och 7 tills smeten är slut.

Örtröra:

Ingredienser:

  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl färskost (t.ex. philadelphia)
  • 2 msk hackade färska örter (t.ex. persilja, basilika, timjan)
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. 1. Blanda gräddfil och färskost i en skål.
  2. 2. Tillsätt de hackade örterna och pressad vitlök.
  3. 3. Rör om väl och smaka av med salt och peppar.
You may also be interested in:  Coq au vin på kycklingfilé

Servingsförslag:

Servera spenatpannkakorna varma tillsammans med örtröran. Det går också bra att servera med en sallad eller som en sidorätt.

Ugnspannkaka med bacon och morötter
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up