Klassisk kyckling i currysås

Table
  1. Recept: Klassisk kyckling i currysås
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Recept: Klassisk kyckling i currysås

Ingredienser

  • 500g kycklingfilé
  • 2 msk currypulver
  • 2 st gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • Till servering: basmatiris och färsk koriander

Gör så här

  1. Skär kycklingfilén i bitar och krydda med currypulver.
  2. Hacka löken och vitlöken.
  3. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek kycklingen tills den är genomstekt. Ta ut kycklingen och lägg åt sidan.
  4. I samma panna, tillsätt löken, vitlöken och ingefäran. Fräs tills löken är genomskinlig.
  5. Tillsätt tomatpuré och honung, rör om väl.
  6. Tillsätt kokosmjölk, salt och svartpeppar. Låt puttra i ca 10 minuter.
  7. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och rör om så att den täcks i såsen. Låt koka i ytterligare 5 minuter.
  8. Servera kycklingen i currysås med basmatiris och toppa med färsk koriander.
You may also be interested in:  Klassisk lasagne

Notera: Var noga med att kontrollera kycklingens innertemperatur för att säkerställa att den är helt genomstekt.

Banankaka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up