Klassisk kyckling i currysås
Recept: Klassisk kyckling i currysås
Ingredienser
- 500g kycklingfilé
- 2 msk currypulver
- 2 st gula lökar
- 3 klyftor vitlök
- 1 burk kokosmjölk
- 2 tsk riven färsk ingefära
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk honung
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 msk olivolja
- Till servering: basmatiris och färsk koriander
Gör så här
- Skär kycklingfilén i bitar och krydda med currypulver.
- Hacka löken och vitlöken.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek kycklingen tills den är genomstekt. Ta ut kycklingen och lägg åt sidan.
- I samma panna, tillsätt löken, vitlöken och ingefäran. Fräs tills löken är genomskinlig.
- Tillsätt tomatpuré och honung, rör om väl.
- Tillsätt kokosmjölk, salt och svartpeppar. Låt puttra i ca 10 minuter.
- Lägg tillbaka kycklingen i pannan och rör om så att den täcks i såsen. Låt koka i ytterligare 5 minuter.
- Servera kycklingen i currysås med basmatiris och toppa med färsk koriander.
Notera: Var noga med att kontrollera kycklingens innertemperatur för att säkerställa att den är helt genomstekt.