Linslasagne med paprika och mozzarella
Recept: Linslasagne med paprika och mozzarella
Ingredienser:
- 200 g röda linser
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 röd paprika, tärnad
- 1 gul paprika, tärnad
- 400 g krossade tomater
- 2 dl vatten
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkad basilika
- 1 tsk torkad oregano
- 200 g mozzarellaost, skivad
- Lasagneplattor
- Salt och peppar efter smak
- Olivolja för stekning
Gör så här:
- Skölj linserna i kallt vatten och låt dem rinna av.
- Hetta upp olivolja i en stor stekpanna och stek lök och vitlök tills de blir mjuka.
- Tillsätt de tärnade paprikorna och fortsätt steka i ett par minuter.
- Tillsätt linser, krossade tomater, vatten, paprikapulver, basilika och oregano. Rör om väl och låt det sjuda i ca 10 minuter.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Ta en ugnssäker form och fördela ett tunt lager av linsblandningen i botten.
- Lägg ett lager lasagneplattor över och upprepa processen tills all linsblandning är använd och du avslutar med ett lager lasagneplattor på toppen.
- Placera skivad mozzarellaost överst.
- Täck formen med aluminiumfolie och grädda lasagnen i ugnen i ca 25-30 minuter.
- Ta bort folien och grädda ytterligare i ca 10 minuter tills osten fått en fin gyllenbrun färg.
- Ta ut lasagnen ur ugnen och låt den svalna något innan servering.
Servera linslasagnen med en fräsch sallad och njut av denna smakrika och vegetariska rätt!