Veganska bananpannkakor

Table
  1. Veganska bananpannkakor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Veganska bananpannkakor

Ingredienser:

  • 2 mogna bananer
  • 1,5 dl havremjölk (eller valfri växtbaserad mjölk)
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • En nypa salt
  • Olja eller veganskt smör för stekning
  • Valfria toppings: bär, nötter, lönnsirap osv.
You may also be interested in:  Picklad rödlök

Gör så här:

  1. Mosa bananerna i en stor skål.
  2. Tillsätt havremjölk och vaniljextrakt, och rör om väl.
  3. I en separat skål, blanda vetemjöl, bakpulver och salt.
  4. Tillsätt den torra ingrediensblandningen till banansmeten och blanda tills allt är väl kombinerat.
  5. Värm upp en stekpanna med lite olja eller veganskt smör på medelhög värme.
  6. Häll cirka 1/4-1/3 dl smet i pannan för varje pannkaka.
  7. Stek pannkakorna i cirka 2-3 minuter på varje sida, eller tills de är gyllenbruna.
  8. Servera de färska pannkakorna med dina favorittoppings.
You may also be interested in:  Hasselbackspotatis

Notera: För att få lite extra smak i pannkakorna, kan du lägga till kanel eller kardemumma i smeten.

Grön soppa med vitlöksbröd
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up