Klassisk kålpudding

Table
  1. Klassisk kålpudding
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Klassisk kålpudding

Ingredienser:

  • 500 g köttfärs
  • 1 kålhuvud
  • 2 dl ris
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Smör eller olja till stekning
You may also be interested in:  Äggtoddy

Gör så här:

  1. Skär kålen i strimlor och koka den i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter eller tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt kålen rinna av ordentligt.
  2. Finhacka löken och stek den tillsammans med köttfärsen i smör eller olja tills köttfärsen är genomstekt och löken är mjuk och glansig.
  3. Tillsätt riset, saltet och svartpepparen i stekpannan med köttfärsen och löken. Blanda väl och låt det steka tills riset är genomskinligt.
  4. I en separat skål, vispa äggen och mjölken tillsammans.
  5. Blanda ägg- och mjölkblandningen med köttfärs- och risröran. Rör om väl så att allt är jämnt blandat.
  6. Smörj en ugnsfast form och häll i blandningen.
  7. Grädda i ugnen på 200 grader Celsius i cirka 40-50 minuter eller tills kålpuddingen är välgräddad och har fått en fin gyllene färg på toppen.
  8. Ta ut kålpuddingen från ugnen och låt den svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Proteinpannkakor

Servera kålpuddingen med lingonsylt eller en god sås, gärna gräddsås, och njut!

Vitlökssmör med dill eller persilja
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up