Piroger fyllda med köttfärs eller skinka

Table
  1. Recept: Piroger fyllda med köttfärs eller skinka
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Piroger fyllda med köttfärs eller skinka

Ingredienser:

  • Köttfärs eller skinka
  • Pirogdeg
  • Lök
  • Kryddor efter smak (t.ex. salt, peppar, paprika)

You may also be interested in:  Vitlöksbröd

Tillagning:

  1. Börja med att förbereda fyllningen. Om du använder köttfärs, stek köttfärsen tills den är genomstekt. Om du använder skinka, skär den i små bitar.
  2. Finhacka löken och tillsätt den tillsammans med köttfärsen eller skinkan i en stekpanna. Stek tills löken är mjuk och genomskinlig.
  3. Tillsätt valfria kryddor efter smak och rör om väl.
  4. Rulla ut pirogdegen och skär den i cirklar eller rektanglar, beroende på vilken form du vill ha dina piroger.
  5. Lägg en sked fyllning på varje degbit och vik ihop kanterna för att forma pirogerna.
  6. Pensla pirogerna med ägg för att få en fin gyllene färg.
  7. Grädda i ugnen på 200°C i cirka 15-20 minuter, eller tills pirogerna är gyllenbruna och genomstekta.
  8. Servera pirogerna varma och njut!
You may also be interested in:  Skink- och broccolipaj

Tips: Du kan experimentera med olika fyllningar och kryddningar för att variera smaken på dina piroger. Servera dem gärna tillsammans med en god sås eller sallad.

Hjortskavsgryta med champinjoner
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up