Klassisk grönkålssoppa med ägghalvor
Klassisk grönkålssoppa med ägghalvor
Ingredienser:
- 500g grönkål
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 liter grönsaksbuljong
- 4 ägg
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk smör
- 1 tsk torkad timjan
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- 1. Skär grönkålen i mindre bitar och hacka löken och vitlöken.
- 2. Smält smöret i en stor kastrull och stek löken och vitlöken tills de är mjuka.
- 3. Tillsätt grönkålen och timjan, och stek i några minuter tills grönkålen har mjuknat.
- 4. Häll i grönsaksbuljongen och låt soppan koka i ca 15-20 minuter.
- 5. Under tiden, koka äggen i en separat kastrull tills de är hårdkokta. Skala och skär dem sedan
i halvor. - 6. Ta av soppan från värmen och mixa den slät med en stavmixer.
- 7. Tillsätt vispgrädde och blanda väl. Värm soppan igen om det behövs.
- 8. Smaka av med salt och peppar.
- 9. Servera soppan varm med ägghalvorna på toppen.