Klassisk grönkålssoppa med ägghalvor

Table
  1. Klassisk grönkålssoppa med ägghalvor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Klassisk grönkålssoppa med ägghalvor

Ingredienser:

  • 500g grönkål
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 4 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 1 tsk torkad timjan
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Busenkel broccolisoppa

Gör så här:

  1. 1. Skär grönkålen i mindre bitar och hacka löken och vitlöken.
  2. 2. Smält smöret i en stor kastrull och stek löken och vitlöken tills de är mjuka.
  3. 3. Tillsätt grönkålen och timjan, och stek i några minuter tills grönkålen har mjuknat.
  4. 4. Häll i grönsaksbuljongen och låt soppan koka i ca 15-20 minuter.
  5. 5. Under tiden, koka äggen i en separat kastrull tills de är hårdkokta. Skala och skär dem sedan
    i halvor.
  6. 6. Ta av soppan från värmen och mixa den slät med en stavmixer.
  7. 7. Tillsätt vispgrädde och blanda väl. Värm soppan igen om det behövs.
  8. 8. Smaka av med salt och peppar.
  9. 9. Servera soppan varm med ägghalvorna på toppen.
Havets wallenbergare
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up