Potatisbakelse

Table
  1. Recept: Potatisbakelse
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Potatisbakelse

Ingredienser:

  • 500g potatis
  • 100g smör
  • 2 ägg
  • 100g riven ost
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
  2. Skrubba och koka potatisen tills den är mjuk. Låt den svalna och skala den sedan.
  3. Mosa potatisen i en stor skål och tillsätt smöret. Blanda väl.
  4. I en separat skål, vispa äggen och rör sedan ner dem i potatismoset.
  5. Tillsätt riven ost och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
  6. Fördela smeten i en smord bakform och jämna till ytan med en spatel.
  7. Grädda i förvärmd ugn i cirka 30 minuter, eller tills toppen är gyllenbrun och bakelsen har stelnat.
  8. Ta ut ur ugnen och låt svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Tips: Servera potatisbakelsen som en huvudrätt tillsammans med en fräsch sallad. Du kan även experimentera med olika typer av ostar för att ge bakelsen extra smak.

Glad bakning!

Knäckig blåbärspaj
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up