Äppelkaka

Table
  1. Recept: Äppelkaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Äppelkaka

Ingredienser:

  • 4-5 äpplen
  • 200g smör
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 1 nypa salt

You may also be interested in:  Flygande Jacob

Gör så här:

  1. Skala äpplena och ta bort kärnhuset. Skär äpplena i tunna skivor.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
  3. I en stor skål, blanda socker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och en nypa salt.
  4. Tillsätt det smälta smöret och rör om väl.
  5. Tillsätt mjölken och fortsätt röra tills smeten är slät och utan klumpar.
  6. Häll hälften av smeten i en smord kakform. Placera äppelskivorna jämnt över smeten i formen.
  7. Häll över resten av smeten så att äpplena täcks helt. Grädda i ugnen på 175°C i cirka 40-45 minuter, eller tills kakan är gyllenbrun och genomgräddad.
  8. Låt kakan svalna något innan den serveras. Servera gärna med lite vispad grädde eller vaniljsås.
Banoffee pie i glas
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up