Skomakarlåda
Recept på Skomakarlåda
Ingredienser:
- 500g blandfärs
- 1 lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 2 morötter, skivade
- 1 röd paprika
- 4 potatisar, skivade
- 2 dl köttbuljong
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk timjan
- 1 tsk paprikapulver
- Salt och peppar efter smak
- Smör eller olja för stekning
Tillagning:
- Stek löken och vitlöken i smör eller olja tills de blir mjuka.
- Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt.
- Lägg i morötter, paprika och potatis i stekpannan och låt dem steka med i ca 5 minuter.
- Tillsätt köttbuljong, tomatpuré, timjan och paprikapulver.
- Koka upp och låt sjuda i ca 10-15 minuter tills grönsakerna är mjuka.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera varm.
Viktiga delar:
Det är viktigt att steka lök och vitlök tills de blir mjuka för att ge en god smak till rätten. För att få en bra konsistens ska färsen vara genomstekt. Att koka upp köttbuljongen och krydda med örter och kryddor ger extra smak till skomakarlådan. Sist men inte minst, smaka av med salt och peppar för att balansera smakerna.
