Skomakarlåda

Table
  1. Recept på Skomakarlåda
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Viktiga delar:

Recept på Skomakarlåda

Ingredienser:

  • 500g blandfärs
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 morötter, skivade
  • 1 röd paprika
  • 4 potatisar, skivade
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt och peppar efter smak
  • Smör eller olja för stekning

Tillagning:

  1. Stek löken och vitlöken i smör eller olja tills de blir mjuka.
  2. Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt.
  3. Lägg i morötter, paprika och potatis i stekpannan och låt dem steka med i ca 5 minuter.
  4. Tillsätt köttbuljong, tomatpuré, timjan och paprikapulver.
  5. Koka upp och låt sjuda i ca 10-15 minuter tills grönsakerna är mjuka.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera varm.

Viktiga delar:

You may also be interested in:  Amerikanska pannkakor

Det är viktigt att steka lök och vitlök tills de blir mjuka för att ge en god smak till rätten. För att få en bra konsistens ska färsen vara genomstekt. Att koka upp köttbuljongen och krydda med örter och kryddor ger extra smak till skomakarlådan. Sist men inte minst, smaka av med salt och peppar för att balansera smakerna.

Fransk omelett
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up