Kladdkaka med fluff
Recept: Kladdkaka med fluff
Ingredienser
- 200 g smör
- 2 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 2 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 1 krm salt
Gör såhär
- Smält smöret i en kastrull.
- Blanda socker, vaniljsocker och kakao i en skål.
- Tillsätt smöret i skålen och rör om väl.
- Vispa äggen lätt i en annan skål och rör sedan ner dem i smeten.
- Tillsätt mjöl och salt och rör om försiktigt tills allt är väl blandat.
- Häll smeten i en smord rund form (ca 24 cm i diameter).
- Grädda kakan i ugnen på 175°C i cirka 15-20 minuter.
- Låt kakan svalna helt.
- Gör fluff: vispa 2 dl grädde med 2 msk socker tills det blir fluffigt.
- Bred ut fluffet över kladdkakan.
- Dekorera med valfria bär eller chokladströssel.
Tips
Servera kladdkakan med en kula vaniljglass för extra lyxig smak!