Kladdkaka med fluff

Table
  1. Recept: Kladdkaka med fluff
    1. Ingredienser
    2. Gör såhär
    3. Tips

Recept: Kladdkaka med fluff

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm salt

Gör såhär

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Blanda socker, vaniljsocker och kakao i en skål.
  3. Tillsätt smöret i skålen och rör om väl.
  4. Vispa äggen lätt i en annan skål och rör sedan ner dem i smeten.
  5. Tillsätt mjöl och salt och rör om försiktigt tills allt är väl blandat.
  6. Häll smeten i en smord rund form (ca 24 cm i diameter).
  7. Grädda kakan i ugnen på 175°C i cirka 15-20 minuter.
  8. Låt kakan svalna helt.
  9. Gör fluff: vispa 2 dl grädde med 2 msk socker tills det blir fluffigt.
  10. Bred ut fluffet över kladdkakan.
  11. Dekorera med valfria bär eller chokladströssel.

Tips

You may also be interested in:  Friterad banan med glass

Servera kladdkakan med en kula vaniljglass för extra lyxig smak!

Guldmjölk
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up