Glaserad majrova

Table
  1. Glaserad majrova
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Glaserad majrova

Ingredienser:

  • 4 stora majrovor
  • 2 msk smör
  • 3 msk honung
  • 1 tsk timjan
  • Flingsalt och svartpeppar efter smak

Tillagning:

  1. Skala och skär majrovan i ungefär 2 cm tjocka skivor.
  2. Smält smöret i en stor stekpanna på medelhög värme.
  3. Lägg i majrovaskivorna i stekpannan och stek dem i ungefär 5 minuter på varje sida, tills de är lätt gyllenbruna.
  4. Tillsätt honungen och timjan i stekpannan och låt det smälta samman med majrovan.
  5. Strö över lite flingsalt och svartpeppar efter smak.
  6. Stek i ytterligare 2-3 minuter tills majrovan är glaserad och mjuk.
You may also be interested in:  Risotto med skogschampinjoner

För servering, dekorera med lite färsk timjan och servera som en sidorätt till din favoritmaträtt.

Rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up