Spenatsoppa med ägg

Table
  1. Recept: Spenatsoppa med ägg
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips och variationer:

Recept: Spenatsoppa med ägg

Ingredienser:

  • 400g färsk spenat
  • 2 st lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 4 st ägg
  • 1 dl grädde
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Gör såhär:

  1. Steg 1: Hacka lök och vitlök.
  2. Steg 2: Smält smöret i en stor kastrull och fräs lök och vitlök i några minuter.
  3. Steg 3: Tillsätt färsk spenat och låt den sjunka ihop.
  4. Steg 4: Häll i grönsaksbuljongen och låt soppan sjuda i ca 15 minuter.
  5. Steg 5: Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en blender.
  6. Steg 6: Koka äggen i en separat kastrull i 6 minuter för löskokta ägg.
  7. Steg 7: Skala äggen och halvera dem.
  8. Steg 8: Rör ner grädden i soppan och smaka av med salt och peppar.
  9. Steg 9: Servera soppan varm med ägghalvorna på toppen.
You may also be interested in:  Fläskytterfilé i ugn

Tips och variationer:

  • Vegetarisk: Byt ut grönsaksbuljongen mot grönsaksfond för en vegetarisk variant.
  • Toppning: Strö över rostade pinjenötter eller krutonger för extra krispighet.
Pytt i panna
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up