Krämig gravlaxpasta med citron och grönkål

Table
  1. Recept: Krämig gravlaxpasta med citron och grönkål
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Krämig gravlaxpasta med citron och grönkål

Ingredienser:

  • 200 g pasta
  • 150 g gravlax
  • 2 dl grönkål, strimlad
  • 1 st citron, saft och skal
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk dill, hackad
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar, efter smak

You may also be interested in:  Marängtårta med bär

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och ställ åt sidan.
  2. I en stor stekpanna, hetta upp olivoljan och lägg i grönkålen. Fräs i några minuter tills den mjuknar.
  3. Finhacka gravlaxen och tillsätt den till stekpannan tillsammans med crème fraîche, citronsaft och skal. Rör om och
    låt det bli varmt.
  4. Tillsätt den kokta pastan till stekpannan och blanda väl så att såsen täcker pastan jämnt.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera den krämiga gravlaxpastan i djupa tallrikar och strö över hackad dill som dekoration.
Cupcakes
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up