Sticky Ribs med färskpotatissallad och coleslaw

Table
  1. Recept: Sticky Ribs med färskpotatissallad och coleslaw
    1. Ingredienser för Sticky Ribs:
    2. Gör så här:
    3. Ingredienser för färskpotatissallad:
    4. Gör så här:
    5. Ingredienser för coleslaw:
    6. Gör så här:

Recept: Sticky Ribs med färskpotatissallad och coleslaw

Ingredienser för Sticky Ribs:

  • 1 kg revben
  • 1 dl sojasås
  • 2 msk honung
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chiliflakes (valfritt)
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Blanda ihop sojasås, honung, tomatpuré, pressad vitlök, ingefära, paprikapulver, spiskummin och chiliflakes i en skål.
  2. Salta och peppra revbenen och lägg dem i en ugnsfast form.
  3. Häll marinaden över revbenen och se till att de täcks ordentligt.
  4. Täck formen med folie och låt revbenen marinera i kylen i minst 2 timmar, gärna över natten.
  5. You may also be interested in:  Chokladrutor med glasyr och kokos

    Värm ugnen till 150°C och tillaga revbenen i ca 2,5 timmar, eller tills de är möra och köttet lossnar från benen.

    Pensla revbenen med marinaden några gånger under tillagningen för att få dem extra kladdiga.

  6. Servera de färdiga Sticky Ribs tillsammans med färskpotatissallad och coleslaw.

Ingredienser för färskpotatissallad:

  • 750 g färskpotatis
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 knippe färsk dill, hackad
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Koka färskpotatisen tills den är mjuk men fortfarande stadig.
  2. Låt potatisen svalna och skär den sedan i mindre bitar.
  3. I en skål, blanda ihop majonnäs, crème fraiche, finhackad rödlök och färsk dill.
  4. Vänd ned den skurna potatisen i såsen och smaka av med salt och peppar.
  5. Färskpotatissalladen är nu klar att serveras tillsammans med Sticky Ribs.

Ingredienser för coleslaw:

  • 4 dl vitkål, strimlad
  • 1 dl morot, strimlad
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • 1 tsk dijonsenap
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Fläskkarré i ugn med äpple och ingefära

Gör så här:

  1. I en skål, blanda ihop strimlad vitkål och morot.
  2. I en annan skål, blanda ihop majonnäs, vitvinsvinäger, socker och dijonsenap.
  3. Häll såsen över kål- och morotssalladen och blanda väl.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Coleslaw är redo att serveras tillsammans med Sticky Ribs och färskpotatissallad.
Halloweenkladdkaka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up