Rabarbercurd

Table
  1. Rabarbercurd
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Rabarbercurd

Ingredienser:

  • 500 g rabarber
  • 200 g socker
  • 3 ägg
  • 100 g smör
  • 1 tsk vaniljextrakt

Gör så här:

  1. Skär rabarbern i små bitar och lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret. Låt stå i ca 30 minuter för att dra ut vätska.
  2. Värm rabarbern och sockret på medelhög värme tills rabarbern mjuknar och blir mosig. Rör om då och då för att undvika att det bränner fast.
  3. Vispa äggen i en separat skål och häll dem sedan i kastrullen med rabarbern. Rör om väl.
  4. Tillsätt smöret i små bitar och vaniljextraktet. Fortsätt att röra om tills smöret har smält och blandingen har tjocknat något.
  5. Ta kastrullen från värmen och låt rabarbercurden svalna något innan du häller över den i en steriliserad burk.
  6. Förvara rabarbercurden i kylen och använd inom 1-2 veckor.
You may also be interested in:  Crème brûlée

Tips: Rabarbercurden passar utmärkt som pålägg på rostat bröd, som fyllning i paj eller som topping på glass och yoghurt.

Gräddig lövbiffgryta med ostronskivling
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up