Rabarbercurd
Rabarbercurd
Ingredienser:
- 500 g rabarber
- 200 g socker
- 3 ägg
- 100 g smör
- 1 tsk vaniljextrakt
Gör så här:
- Skär rabarbern i små bitar och lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret. Låt stå i ca 30 minuter för att dra ut vätska.
- Värm rabarbern och sockret på medelhög värme tills rabarbern mjuknar och blir mosig. Rör om då och då för att undvika att det bränner fast.
- Vispa äggen i en separat skål och häll dem sedan i kastrullen med rabarbern. Rör om väl.
- Tillsätt smöret i små bitar och vaniljextraktet. Fortsätt att röra om tills smöret har smält och blandingen har tjocknat något.
- Ta kastrullen från värmen och låt rabarbercurden svalna något innan du häller över den i en steriliserad burk.
- Förvara rabarbercurden i kylen och använd inom 1-2 veckor.
Tips: Rabarbercurden passar utmärkt som pålägg på rostat bröd, som fyllning i paj eller som topping på glass och yoghurt.