Tonfisklasagne
Tonfisklasagne
Ingredienser:
- 300g tonfisk, på burk
- 300g lasagneplattor
- 400g krossade tomater
- 1 stor lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 2 morötter, riven
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl riven ost
- 2 msk olivolja
- 1 tsk torkad basilika
- 1 tsk torkad oregano
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Ställ in ugnen på 200°C.
- I en stor stekpanna, hetta upp olivolja på medelhög värme.
- Tillsätt lök och vitlök, och stek i cirka 2-3 minuter tills de är mjuka.
- Tillsätt tonfisk och morötter. Stek i ytterligare 3-4 minuter.
- Tillsätt krossade tomater, basilika, oregano, salt och peppar. Låt såsen sjuda i 10 minuter.
- I en ugnsform, varva lasagneplattor, tonfisksås och crème fraiche i flera lager.
- Toppa med riven ost.
- Baka i ugnen i cirka 30-35 minuter, eller tills osten är bubblande och gyllene.
- Ta ut lasagnen från ugnen och låt den svalna något innan servering.
Tips:
För extra smak kan du lägga till svarta oliver och färsk basilika som toppning innan du bakar den i ugnen.
Servera din tonfisklasagne med en fräsch sallad och njut av den krämiga och smakrika rätten!