Tonfisklasagne

Table
  1. Tonfisklasagne
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Tonfisklasagne

Ingredienser:

  • 300g tonfisk, på burk
  • 300g lasagneplattor
  • 400g krossade tomater
  • 1 stor lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 morötter, riven
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl riven ost
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Ställ in ugnen på 200°C.
  2. I en stor stekpanna, hetta upp olivolja på medelhög värme.
  3. Tillsätt lök och vitlök, och stek i cirka 2-3 minuter tills de är mjuka.
  4. Tillsätt tonfisk och morötter. Stek i ytterligare 3-4 minuter.
  5. Tillsätt krossade tomater, basilika, oregano, salt och peppar. Låt såsen sjuda i 10 minuter.
  6. I en ugnsform, varva lasagneplattor, tonfisksås och crème fraiche i flera lager.
  7. Toppa med riven ost.
  8. Baka i ugnen i cirka 30-35 minuter, eller tills osten är bubblande och gyllene.
  9. Ta ut lasagnen från ugnen och låt den svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Köttsoppa

Tips:

För extra smak kan du lägga till svarta oliver och färsk basilika som toppning innan du bakar den i ugnen.

Servera din tonfisklasagne med en fräsch sallad och njut av den krämiga och smakrika rätten!

Chilibearnaise
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up