Crème caramel

Table
 1. Recept: Crème caramel
  1. Ingredienser:
  2. Gör så här:

Recept: Crème caramel

Ingredienser:

 • 6 äggulor
 • 120 gram socker
 • 1 tesked vaniljextrakt
 • 500 ml mjölk
 • 50 gram socker för karamellsås
You may also be interested in:  Silltårta

Gör så här:

 1. Steg 1: Sätt ugnen på 180°C. Värm mjölken i en kastrull tills den blir varm, men inte kokande.
 2. Steg 2: I en separat skål, vispa äggulorna och sockret tills det blir pösigt och ljusgult. Tillsätt vaniljextrakt och vispa tills det är väl blandat.
 3. Steg 3: Häll den varma mjölken i äggsmeten under konstant vispning. Se till att allt blandas ordentligt.
 4. Steg 4: Förbered karamellsåsen genom att smälta 50 gram socker i en kastrull på medelhög värme tills det blir gyllenbrunt och karamelliserat. Häll karamellen i botten av en form.
 5. Steg 5: Häll äggsmeten över karamellen i formen.
 6. Steg 6: Ställ formen i ett ugnssäkert fat och häll i varmt vatten runt formen tills det täcker ungefär halva höjden av formen.
 7. Steg 7: Baka i ugnen i cirka 45 minuter eller tills crème caramelen har stelnat.
 8. Steg 8: Ta ut formen från ugnen och låt den svalna i rumstemperatur. Placera sedan formen i kylskåpet i minst 2 timmar för att svalna helt och stelna ordentligt.
 9. Steg 9: När crème caramelen är ordentligt kall och stelnad, vänd den upp och ner på en serveringsfat för att avlägsna den från formen.
 10. Steg 10: Servera och njut av denna läckra crème caramel!
Hot shot
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up