Påskskinka

Table
  1. Recept: Påskskinka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips och servering:

Recept: Påskskinka

Ingredienser:

  • 1 hel rökt eller rimmat sidfläsk
  • 1 dl senap
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk honung

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°C.
  2. Skär bort eventuell överflödig fettrands från fläsket.
  3. Blanda senap, ströbröd, svartpeppar, paprikapulver och honung i en skål för att göra marinaden.
  4. Pensla marinaden över hela fläsket och se till att täcka det ordentligt.
  5. Placera fläsket i en ugnsfast form och täck det med aluminiumfolie.
  6. Låt det stå i ugnen i cirka 2-3 timmar, eller tills fläsket uppnår en innetemperatur på 70°C.
  7. Ta bort aluminiumfolien och grilla skinkan i ytterligare 10-15 minuter för att få en knaprig yta.
  8. Ta ut skinkan från ugnen och låt den vila i 15 minuter innan du skär i den.

Tips och servering:

You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Servera den saftiga påskskinkan med potatisgratäng, rårörda lingon och en fräsch sallad.

Om du önskar kan du även garnera skinkan med exempelvis ananasskivor och cocktailbär för en extra festlig touch.

Hemgjord jordgubbskräm
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.