Pastagratäng med bacon

Table
  1. Pastagratäng med bacon
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Pastagratäng med bacon

Ingredienser:

  • 250 g pasta
  • 200 g bacon
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Risotto med skogschampinjoner

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Sänk sedan värmen och låt pastan stå kvar i kastrullen
  2. Stek bacon i en separat stekpanna tills det är krispigt. Ta upp och låt rinna av på ett hushållspapper
  3. Hacka lök och vitlök och fräs i samma stekpanna som baconet, i baconfettet, tills det blir mjukt och genomskinligt
  4. När pastan har svalnat något, blanda den med den frästa löken och vitlöken
  5. Häll över grädden och rör om väl. Krydda med salt och peppar efter smak
  6. Lägg hälften av pastablandningen i en ugnssäker form, strö över hälften av den rivna osten, lägg sedan på det krispiga baconet. Upprepa lagren en gång till
  7. Gratinera i ugnen på 200°C i ca 20 minuter, tills osten är smält och gratängen är gyllenbrun på ytan
  8. Servera genast och njut av en krämig och smakrik pastagratäng med bacon!
Kyckling pad thai
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.