Inlagda ägg

Table
  1. Recept: Inlagda ägg
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Inlagda ägg

Ingredienser:

  • 10 st ägg
  • 3 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1 msk salt
  • 10 st kryddnejlikor
  • 10 st svartpepparkorn
  • 1 l vatten

Gör så här:

  1. 1. Koka äggen hårdkokta och skala dem försiktigt.
  2. 2. Koka upp ättika, socker, salt, kryddnejlikor, svartpepparkorn och vatten i en kastrull.
  3. 3. Lägg försiktigt i de skalade äggen i kastrullen och låt koka i cirka 10 minuter.
  4. 4. Ta bort kastrullen från värmen och låt äggen svalna i lagen.
  5. 5. När äggen är helt svala, häll över lagen och äggen i en burk med lock.
  6. 6. Förvara i kylskåp i minst ett dygn innan servering för bästa smak.

Tips:

You may also be interested in:  Karamelliserad lök

- Servera de inlagda äggen som tillbehör till smörgåsar, sallader eller som en delikat aptitretare.

Krämig svamppasta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up