Karamelliserad lök

Table
  1. Recept: Karamelliserad lök
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Servering:

Recept: Karamelliserad lök

Ingredienser:

  • 3 stora lökar
  • 2 matskedar smör
  • 1/2 tesked salt
  • 1 matsked socker
  • En nypa svartpeppar

Tillagning:

  1. Steg 1: Skala och skiva lökarna tunna.
  2. Steg 2: Smält smöret i en stekpanna på medelvärme.
  3. Steg 3: Lägg lökringlarna i stekpannan och stek dem i smöret i cirka 5 minuter eller tills de börjar bli mjuka och genomskinliga.
  4. Steg 4: Tillsätt salt, socker och svartpeppar. Rör om väl så att löken är jämnt täckt med kryddorna.
  5. Steg 5: Sänk värmen till låg och låt löken steka i cirka 30 minuter, eller tills den har karamelliserats och fått en gyllene färg. Rör om då och då för att undvika att löken bränns fast i stekpannan.
  6. Steg 6: När löken är klar, ta bort den från värmen och låt den svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Servering:

Den karamelliserade löken är ett utmärkt tillbehör till hamburgare, kött- och fiskrätter eller i en sallad.

Rödbetsbiffar med gurkyoghurt och fetaost
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up