Cavatelli med svartkål pecorino och valnötter

Table
  1. Cavatelli med svartkål, pecorino och valnötter
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Cavatelli med svartkål, pecorino och valnötter

Ingredienser:

  • 500g cavatelli (italienska pastaskruvar)
  • 200g svartkål, strimlad
  • 100g pecorino (italiensk hårdost), riven
  • 50g valnötter, grovt hackade
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk chiliflakes (valfritt)
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Köttbullar i gräddsås med inlagd gurka

Gör såhär:

  1. I en stor kastrull, koka saltat vatten och tillsätt cavatellin. Koka enligt anvisningar på förpackningen eller tills de är al dente.
  2. Under tiden, i en stekpanna, hetta upp olivoljan och lägg till vitlöken. Fräs tills den blir gyllenbrun.
  3. Tillsätt svartkålen och chiliflakes (om du vill ha lite hetta). Stek i cirka 5 minuter tills svartkålen mjuknar något.
  4. Tillsätt de kokta cavatellin i stekpannan med svartkålen. Blanda väl så att pastan täcks av oljan.
  5. Tillsätt den rivna pecorinon och de grovhackade valnötterna. Blanda väl tills alla ingredienser är jämnt fördelade.
  6. Krydda med salt och peppar efter smak.
  7. Servera genast och njut av din Cavatelli med svartkål, pecorino och valnötter!
Grekisk pytt med tzatziki
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up