Cavatelli med svartkål pecorino och valnötter
Cavatelli med svartkål, pecorino och valnötter
Ingredienser:
- 500g cavatelli (italienska pastaskruvar)
- 200g svartkål, strimlad
- 100g pecorino (italiensk hårdost), riven
- 50g valnötter, grovt hackade
- 2 st vitlöksklyftor, finhackade
- 3 msk olivolja
- 1 tsk chiliflakes (valfritt)
- Salt och peppar efter smak
Gör såhär:
- I en stor kastrull, koka saltat vatten och tillsätt cavatellin. Koka enligt anvisningar på förpackningen eller tills de är al dente.
- Under tiden, i en stekpanna, hetta upp olivoljan och lägg till vitlöken. Fräs tills den blir gyllenbrun.
- Tillsätt svartkålen och chiliflakes (om du vill ha lite hetta). Stek i cirka 5 minuter tills svartkålen mjuknar något.
- Tillsätt de kokta cavatellin i stekpannan med svartkålen. Blanda väl så att pastan täcks av oljan.
- Tillsätt den rivna pecorinon och de grovhackade valnötterna. Blanda väl tills alla ingredienser är jämnt fördelade.
- Krydda med salt och peppar efter smak.
- Servera genast och njut av din Cavatelli med svartkål, pecorino och valnötter!