Äppeltzatziki

Table
  1. Recept: Äppeltzatziki
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Äppeltzatziki

Ingredienser:

  • 2 stora äpplen
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk färsk citronsaft
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk färsk dill, finhackad
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Grillad fläskkotlett

Gör så här:

  1. Skrubba äpplena väl och riv dem grovt.
  2. Krama ut all överflödig vätska ur äpplena och lägg dem i en skål.
  3. Tillsätt grekisk yoghurt, pressad vitlök, citronsaft och olivolja.
  4. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
  5. Strö över finhackad dill och rör om igen.
  6. Förvara i kylskåpet i minst 1 timme innan servering för att smakerna ska sätta sig.
  7. Servera som tillbehör till grillat kött eller som en fräsch dipp.
Tonkatsu – Japansk schnitzel
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up