Köttbullar med blandfärs
Köttbullar med blandfärs
Ingredienser:
- 500g blandfärs
- 1 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 1 ägg
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 2 msk färsk persilja, hackad
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- Smör eller olja för stekning
Gör så här:
- Blötlägg ströbrödet i mjölken i en skål i cirka 10 minuter.
- I en stor skål, blanda ihop blandfärs, ägg, lök, vitlök, persilja, salt och svartpeppar.
- Tillsätt ströbrödet och mjölken till blandningen och rör om väl.
- Forma små köttbullar av smeten, cirka 2-3 cm i diameter.
- Värm upp smör eller olja i en stekpanna på medelhög värme.
- Stek köttbullarna i omgångar tills de är genomstekta och har fått en fin yta, cirka 8-10 minuter.
- Servera köttbullarna med potatismos, lingonsylt och grönsaker.