Köttbullar med blandfärs

Table
  1. Köttbullar med blandfärs
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Köttbullar med blandfärs

Ingredienser:

  • 500g blandfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk färsk persilja, hackad
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • Smör eller olja för stekning

You may also be interested in:  Stuvade makaroner

Gör så här:

  1. Blötlägg ströbrödet i mjölken i en skål i cirka 10 minuter.
  2. I en stor skål, blanda ihop blandfärs, ägg, lök, vitlök, persilja, salt och svartpeppar.
  3. Tillsätt ströbrödet och mjölken till blandningen och rör om väl.
  4. Forma små köttbullar av smeten, cirka 2-3 cm i diameter.
  5. Värm upp smör eller olja i en stekpanna på medelhög värme.
  6. Stek köttbullarna i omgångar tills de är genomstekta och har fått en fin yta, cirka 8-10 minuter.
  7. Servera köttbullarna med potatismos, lingonsylt och grönsaker.
Frukostbröd med havre
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up