Kräftsoppa (grundrecept)

Table
  1. Kräftsoppa (grundrecept)
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Kräftsoppa (grundrecept)

Ingredienser:

  • 1 kg kräftor
  • 1 lök
  • 2 morötter
  • 2 selleristjälkar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl vitt vin
  • 8 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 msk dill
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Pasta pesto med kyckling

Tillagning:

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten och koka upp. Lägg i kräftorna och koka dem i ca 5 minuter. Ta upp kräftorna och låt dem svalna.
  2. Skala och hacka lök, morötter, selleri och vitlök.
  3. Fräs grönsakerna i en stor kastrull med lite olja tills de mjuknar.
  4. Häll i vinet och låt det koka någon minut.
  5. Tillsätt vattnet och låt soppan koka i ca 15 minuter.
  6. Skala kräftorna och ta bort skalet.
  7. Mixa soppan jämn med en stavmixer.
  8. Tillsätt grädde och dill och låt soppan koka upp igen.
  9. Krydda med salt och peppar efter smak.
  10. Lägg i kräftköttet och låt det bli varmt.
  11. Servera soppan varm med ett gott bröd.
You may also be interested in:  Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Tips: Du kan också tillsätta några droppar citronsaft för extra fräschör.

Hot tuna melt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up