Rabarberkaka



Table
  1. Rabarberkaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Rabarberkaka

Ingredienser:

  • 400 g rabarber
  • 200 g vetemjöl
  • 200 g strösocker
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Gör så här:

  1. Skölj och skär rabarbern i mindre bitar.
  2. Sätt ugnen på 175°C och smörj en form.
  3. Rör smör och socker mjukt och pösigt i en bunke.
  4. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa ordentligt.
  5. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  6. Rör ner mjölblandningen i bunken växelvis med mjölken.
  7. Vänd försiktigt ner rabarbern i smeten.
  8. Häll smeten i den smorda formen och jämna till ytan.
  9. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45-50 minuter, eller tills den fått en gyllene färg och är genomgräddad.
  10. Ta ut kakan och låt den svalna i formen.

Skinkschnitzel med potatisstomp
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up