Brysselkål

Table
  1. Recept: Brysselkål
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Brysselkål

Ingredienser:

  • 500 gram färska brysselkål
  • 2 matskedar smör
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • Salt och svartpeppar efter smak
You may also be interested in:  Fläskytterfilé i ugn

Tillagning:

  1. Skölj brysselkålen noggrant och ta bort eventuella lösa blad.
  2. Skär ett kryss i botten av varje brysselkål för att underlätta tillagningen.
  3. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och lägg i brysselkålen. Koka i cirka 8-10 minuter tills de är
    mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd.
  4. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
  5. I en stekpanna, smält smör på medelhög värme.
  6. Tillsätt den finhackade vitlöken och stek i ungefär 1 minut, eller tills den är gyllenbrun.
  7. Tillsätt brysselkålen i stekpannan och stek i ytterligare 3-4 minuter, tills de är väl genomvarma och har fått
    en lätt stekyta.
  8. Krydda med salt och svartpeppar efter smak.
  9. Servera genast som tillbehör till huvudrätten.

Laxtartar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up