Hel kyckling med rosmarin- och citronsmör

Table
 1. Recept: Hel kyckling med rosmarin- och citronsmör
  1. Ingredienser:
  2. Gör så här:

Recept: Hel kyckling med rosmarin- och citronsmör

Ingredienser:

 • 1 hel kyckling
 • 100 g smör
 • 1 citron
 • 2 msk färsk rosmarin
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk svartpeppar

Gör så här:

 1. Börja med att förbereda kycklingen genom att ta bort eventuellt överflödigt fett och tvätta den noga under kallt vatten. Torka sedan kycklingen med hushållspapper.
 2. I en skål, blanda smöret tillsammans med finrivet skal från citronen, färsk rosmarin, salt och svartpeppar. Blanda ordentligt för att få en jämn smet.
 3. Separera försiktigt skinnet från kycklingen genom att försiktigt föra in fingrarna mellan skinnet och köttet. Var försiktig så att du inte bryter skinnet. Fördela sedan rosmarin- och citronsmöret under skinnet på kycklingen. Smörj även in det över hela ytterytan för extra smak.
 4. Placera kycklingen i en ugnsfast form och stek den i ugnen på 180°C i cirka 1,5-2 timmar, eller tills innertemperaturen når 75-80°C.
 5. Ta ut kycklingen ur ugnen och låt den vila i några minuter innan du skär upp den. Servera med dina favorittillbehör och njut!
You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Tips: För att få extra saftigt kött kan du marinera kycklingen i rosmarin- och citronsmöret över natten innan tillagning.

Pitepalt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up