Dubbelmarinerad fläskfilé
Dubbelmarinerad fläskfilé
Ingredienser:
- 600 g fläskfilé
- 4 vitlöksklyftor
- 1 röd lök
- 2 msk sojasås
- 2 msk olivolja
- 1 msk honung
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk torkad rosmarin
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Gör så här:
- Börja med att förbereda marinaden. I en skål, blanda ihop sojasås, olivolja, honung, dijonsenap, torkad rosmarin, salt och svartpeppar.
- Skär fläskfilén i skivor och placera den i en plastpåse.
- Häll marinaden över fläskfilén och se till att den täcker köttet ordentligt.
- Skala och hacka vitlöksklyftorna samt skiva löken.
- Lägg vitlöksklyftor och lökskivor i påsen med fläskfilén och blanda väl för att säkerställa att allt är jämnt täckt.
- Förvara påsen i kylen och marinera i minst 2 timmar, helst över natten för att ge smakerna tid att utvecklas.
- Grilla fläskfilén på medelhög värme tills den är genomstekt och har en fin grillad yta.
- Låt köttet vila i några minuter innan du skär upp det.
- Servera med valfria tillbehör som grillade grönsaker och potatissallad.
Tips: Du kan också använda dubbelmarineringsmetoden för andra köttsorter som kyckling eller nötkött för att ge extra smak.