Dubbelmarinerad fläskfilé

Table
  1. Dubbelmarinerad fläskfilé
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Dubbelmarinerad fläskfilé

Ingredienser:

  • 600 g fläskfilé
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd lök
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här:

  1. Börja med att förbereda marinaden. I en skål, blanda ihop sojasås, olivolja, honung, dijonsenap, torkad rosmarin, salt och svartpeppar.
  2. Skär fläskfilén i skivor och placera den i en plastpåse.
  3. Häll marinaden över fläskfilén och se till att den täcker köttet ordentligt.
  4. Skala och hacka vitlöksklyftorna samt skiva löken.
  5. Lägg vitlöksklyftor och lökskivor i påsen med fläskfilén och blanda väl för att säkerställa att allt är jämnt täckt.
  6. Förvara påsen i kylen och marinera i minst 2 timmar, helst över natten för att ge smakerna tid att utvecklas.
  7. Grilla fläskfilén på medelhög värme tills den är genomstekt och har en fin grillad yta.
  8. Låt köttet vila i några minuter innan du skär upp det.
  9. Servera med valfria tillbehör som grillade grönsaker och potatissallad.
You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Tips: Du kan också använda dubbelmarineringsmetoden för andra köttsorter som kyckling eller nötkött för att ge extra smak.

Citronsnaps
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up