Vegansk saffranskaka

Table
  1. Recept: Vegansk saffranskaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Vegansk saffranskaka

🍳 SE DAGENS ERBJUDAN 🍳

Ingredienser:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 g saffran
  • 1 dl växtbaserad mjölk
  • 1 dl neutral olja
  • 1 msk äppelcidervinäger

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
  2. Mortla saffranet tillsammans med lite socker för att släppa fram smaken, och tillsätt det till skålen med torra ingredienser.
  3. Häll i växtbaserad mjölk, olja och äppelcidervinäger i skålen och blanda försiktigt om till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord form och grädda kakan i ugnen på 175°C i cirka 25-30 minuter, eller tills den är gyllenbrun och ett sticka kommer ut ren genom mitten av kakan.
  5. Låt kakan svalna helt innan du serverar den.
You may also be interested in:  Hemmagjord gnocchi med brynt smör och salvia

Tips: Servera kakan med vaniljsås eller en klick vegansk grädde för extra smak och krämighet.

123 lag
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up