Klimpsoppa
Recept: Klimpsoppa
Ingredienser
- 400 g köttfärs
- 1 st lök
- 1 st morot
- 1 st potatis
- 1 l köttbuljong
- 1 dl grädde
- 2 st ägg
- 2 msk ströbröd
- 1 msk smör
- Salt och peppar efter smak
Gör så här
- Skala och hacka löken fint.
- Skala och skär moroten och potatisen i små tärningar.
- Stek köttfärsen i smör tills den är genomstekt. Tillsätt löken och stek tills den är mjuk.
- Häll i köttbuljong och tillsätt morot och potatis. Låt koka i ca 10 minuter tills grönsakerna är mjuka.
- Blanda ägg, ströbröd, salt och peppar i en skål. Forma små köttbullar av färsen och lägg dem i soppan.
- Låt soppan sjuda i ytterligare 5 minuter tills köttbullarna har kokat klart.
- Tillsätt grädden och rör om. Smaka av med salt och peppar.
- Servera soppan varm och njut!