Klimpsoppa

Table
  1. Recept: Klimpsoppa
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Recept: Klimpsoppa

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 st lök
  • 1 st morot
  • 1 st potatis
  • 1 l köttbuljong
  • 1 dl grädde
  • 2 st ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 1 msk smör
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Pressgurka

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint.
  2. Skala och skär moroten och potatisen i små tärningar.
  3. Stek köttfärsen i smör tills den är genomstekt. Tillsätt löken och stek tills den är mjuk.
  4. Häll i köttbuljong och tillsätt morot och potatis. Låt koka i ca 10 minuter tills grönsakerna är mjuka.
  5. Blanda ägg, ströbröd, salt och peppar i en skål. Forma små köttbullar av färsen och lägg dem i soppan.
  6. Låt soppan sjuda i ytterligare 5 minuter tills köttbullarna har kokat klart.
  7. Tillsätt grädden och rör om. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera soppan varm och njut!
Tomatbräserad salladslök med timjan
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up