Fläskytterfilé med gräddig sås och pasta

Table
  1. Fläskytterfilé med gräddig sås och pasta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Fläskytterfilé med gräddig sås och pasta

Ingredienser:

  • 500 g fläskytterfilé
  • 250 g valfri pasta
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Skär fläskytterfilén i tunna skivor.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Finhacka löken.
  4. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt löken samt vitlöken. Stek tills löken är mjuk och genomskinlig.
  5. Tillsätt fläskytterfilén i stekpannan och stek tills köttet är genomstekt.
  6. Strö över vetemjölet och blanda väl.
  7. Häll i vispgrädde och mjölk, och låt koka upp under omrörning tills såsen tjocknar.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Häll av pastavattnet och servera pastan tillsammans med fläskytterfilén och den gräddiga såsen.
  10. Servera gärna med en fräsch sallad vid sidan om.

You may also be interested in:  Hallongrottor

Smaklig måltid!

Kardemummabullar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up