Hemmagjorda croissanter

Table
  1. Recept: Hemmagjorda croissanter
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Hemmagjorda croissanter

Ingredienser:

  • 500g vetemjöl
  • 25g jäst
  • 50g socker
  • 10g salt
  • 250g smör
  • 2 dl mjölk

Gör så här:

  1. I en bunke, blanda samman vetemjöl med jäst, socker och salt.
  2. Tillsätt mjölk och knåda degen i ca 5 minuter, tills den blir elastisk.
  3. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.
  4. Rulla ut degen på ett mjölat yta till en fyrkantig platta.
  5. Lägg smöret i ett smalt skikt över två tredjedelar av degen.
  6. Vik in den sista tredjedelen av degen utan smör och vik över den andra delen.
  7. Vik degen ytterligare två gånger, och låt den vila i kylen i 20 minuter mellan varje vikning.
  8. Upprepa steg 6-7 två gånger till, totalt tre vikningar.
  9. Sedan kan du forma degen till croissanter och låta dem jäsa i 45 minuter.
  10. Grädda croissanterna i förvärmd ugn på 200°C i ca 15-20 minuter, tills de fått en gyllene färg.

Ta ut de nybakade croissanterna och låt dem svalna en stund innan servering.

You may also be interested in:  Korvstroganoff med ris

Notera: Det finns många olika sätt att forma en croissant, så var inte rädd att experimentera!

Dragonkyckling
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up