Citrusmarmelad med ingefära

Table
  1. Citrusmarmelad med ingefära
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Citrusmarmelad med ingefära

Ingredienser:

  • 4 citrusfrukter (t.ex. apelsiner, grapefrukt, citroner)
  • 2 matskedar färsk ingefära, riven
  • 2 koppar socker
  • 4 dl vatten

You may also be interested in:  Citronpaj

Gör så här:

  1. Skölj och torka citrusfrukterna väl. Skala dem noggrant och skär bort det vita skalet.
  2. Dela frukterna i mindre bitar och ta bort eventuella kärnor.
  3. Lägg citrusfrukterna och ingefäran i en matberedare eller mixer och mixa tills det blir en jämn puré.
  4. Häll purén i en kastrull och tillsätt socker och vatten.
  5. Koka upp på medelhög värme och rör om regelbundet i cirka 30-40 minuter tills marmeladen tjocknar.
  6. Ta bort kastrullen från värmen och låt marmeladen svalna i några minuter.
  7. Häll den varma marmeladen i steriliserade glasburkar och förslut dem ordentligt.
  8. Låt marmeladen svalna helt innan du förvarar den i kylskåp.

Tips:

You may also be interested in:  Hemmagjorda croissanter

För att sterilisera glasburkarna, tvätta dem ordentligt och låt dem sedan sjuda i kokande vatten i 10 minuter. Se till att både burken och locket är helt rena innan du använder dem.

Citrusmarmeladen med ingefära kan användas som pålägg på bröd, smaksättning i yoghurt, eller som en ingrediens i bakverk.

Grön lasagne
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up