Bao bröd

Table
  1. Recept: Bao bröd
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Recept: Bao bröd

Ingredienser:

  • 500g vetemjöl
  • 1 tesked torrjäst
  • 1 tesked socker
  • 1/2 tesked salt
  • 250ml varmt vatten
  • 1 matsked olja
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Tillagning:

  1. Blanda vetemjöl, torrjäst, socker och salt i en stor skål.
  2. Tillsätt varmt vatten och olja till mjölblandningen.
  3. Blanda och knåda degen väl tills den blir elastisk och inte längre klibbig.
  4. Täck skålen med plastfolie eller en handduk och låt degen jäsa i ca 1 timme, eller tills den har dubblats i storlek.
  5. Knåda degen igen för att avlägsna luften och dela den i 8-10 lika stora bitar. Rulla varje bit till en boll.
  6. Platta varje boll med handen och använd en kavel för att rulla ut dem till ovala plattor, cirka 1 cm tjocka.
  7. Placera varje platta på ett eget bakplåtspapper och täck dem med en handduk. Låt dem vila i 15-20 minuter.
  8. Placera degen på en ångkokare, medan du fortsätter att rulla ut resten av bollarna.
  9. Fyll ångkokaren med vatten och låt den koka. Ånga bröden i 10-15 minuter, eller tills de är mjuka och fluffiga.
  10. Ta ut bröden från ångkokaren och servera dem varma.
You may also be interested in:  Janssons frestelse

Tips:

1. Du kan fylla Bao bröden med dina favoritfyllningar, som t.ex. BBQ-fläsk, grillad kyckling eller vegetariskt alternativ.
2. För att lagra bröden, låt dem svalna helt och förvara dem sedan i en lufttät påse eller behållare i kylskåpet. Värm dem i ångkokaren eller återvärmningsugnen innan servering.

Snabb fiskgryta med grädde och vitt vin
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up