Scallion pancakes – kinesiska pannkakor

Table
  1. Scallion Pancakes - Kinesiska pannkakor
    1. Ingredienser:
    2. Framsteg:

Scallion Pancakes - Kinesiska pannkakor

Ingredienser:

  • 2 koppar all-purpose mjöl
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 kopp kokande vatten
  • 1/4 kopp sesamolja
  • 2 koppar hackad scallion/lökgröna
  • Olja för stekning

You may also be interested in:  Brunsås

Framsteg:

  1. I en stor skål, blanda mjöl, salt, och bakpulver.
  2. Tillsätt kokande vatten till mjölblandningen och blanda väl tills en deg bildas.
  3. Kavla ut degen på en mjölad yta tills den blir tunn och rund.
  4. Pensla degen med sesamolja, och strö över den hackade scallion/lökgröna.
  5. Rulla degen till en rulle och skär den i mindre bitar.
  6. Platta ut varje bit och kavla den till en tunn pannkaka.
  7. Stek pannkakorna i olja på medelhög värme tills de är gyllenbruna och krispiga på båda sidor.
  8. Servera de färdiga pannkakorna varma med en sås eller dyppning efter eget val.
You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

OBS: Det är möjligt att behöva lägga till mer mjöl eller vatten tills degen blir lätt att arbeta med. Vissa föredrar att servera scallion pancakes med sojasås eller hoisinsås.

Lins- och fetaostbiffar med gräslök och tomatsallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up