Hallontryffel

Table
  1. Recept på Hallontryffel
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Hallontryffel

Hallontryffel är en ljuvligt god och enkel efterrätt som passar perfekt till alla tillfällen. Den krämiga hallonfyllningen omgiven av choklad är en riktig smaksensation.

Ingredienser:

  • 200g mörk choklad
  • 200ml vispgrädde
  • 100g frysta hallon
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljextrakt

You may also be interested in:  Kålsallad

Gör så här:

  1. Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad.
  2. Medan chokladen smälter, mixa de frysta hallonen i en matberedare tills de blir släta.
  3. I en separat kastrull, värm upp grädden tills den börjar bubbla. Ta kastrullen från värmen.
  4. Tillsätt de smälta hallonen, florsockret och vaniljextraktet till den uppvärmda grädden. Rör om väl.
  5. Häll den smälta chokladen i kastrullen och blanda tills allting är väl kombinerat.
  6. Häll smeten i en avlång form och låt den kylas i kylen i minst 4 timmar.
  7. När tryffeln har stelnat, skär den i bitar och servera.
You may also be interested in:  Buffalo Wings

Servera den smaskiga hallontryffeln som den är eller tillsammans med lite vispad grädde och färska hallon på toppen. Njut av denna fantastiska dessert!

Äggnudlar med räkor och ingefära
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up