Hälsingeostkaka

Table
  1. Recept på Hälsingeostkaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serveringsförslag:
    4. Viktigt att notera:

Recept på Hälsingeostkaka

Ingredienser:

  • 500 g messmör
  • 4 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 liter mjölk
  • 4 ägg
  • 1 krm salt

Gör så här:

  1. Smält messmöret och låt det svalna.
  2. Blanda socker, vetemjöl och bakpulver i en skål.
  3. Tillsätt messmöret, mjölken och äggen. Vispa till en jämn smet.
  4. Tillsätt salt och blanda väl.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form.
  6. Grädda i 175°C i cirka 1,5 timme eller tills kakan fått fin färg och känns fast.
  7. Låt kakan svalna något innan servering.

Serveringsförslag:

Servera Hälsingeostkakan tillsammans med vispad grädde och sylt, gärna hjortronsylt för en riktig norrländsk touch.

You may also be interested in:  Guacamole

Viktigt att notera:

Hälsingeostkakan är en traditionell svensk dessert från Hälsingland och är känd för sin krämiga och smakrika konsistens. Det är viktigt att grädda kakan tillräckligt länge för att den ska få den rätta konsistensen. Var noga med att följa tider och temperaturer i receptet för bästa resultat.

Negroni
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up