Hjortronsylt

Table
  1. Recept: Hjortronsylt
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Hjortronsylt

Ingredienser:

  • 1 kg hjortron
  • 500 g strösocker
  • 1 dl vatten

Gör så här:

  1. Tvätta hjortronen väl och ta bort eventuella blad och stjälkar.
  2. Koka upp vatten i en stor kastrull.
  3. Lägg i hjortronen och låt dem koka på medelvärme i cirka 10 minuter tills de blir mjuka.
  4. Under tiden hjortronen kokar, häll sockret i en annan kastrull och värm det långsamt på låg värme tills det smälter.
  5. Häll den smälta sockret över de kokta hjortronen och rör om försiktigt tills allt socker löser sig.
  6. Låt sylten koka ytterligare i cirka 5-10 minuter tills den tjocknar något.
  7. Ta av kastrullen från värmen och låt sylten svalna helt.
  8. Häll sylten i rena och steriliserade glasburkar.
  9. Förvara sylten svalt och mörkt. Den håller sig upp till ett år.
You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Tips: Servera hjortronsylten på nybakade scones eller pannkakor för en läcker och söt smaksensation!

Carne asada - grillat kött
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up