Glassbomb med italiensk maräng

Table
  1. Recept: Glassbomb med italiensk maräng
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Glassbomb med italiensk maräng

Ingredienser:

  • 300 ml vaniljglass
  • 150 g maräng
  • 3 äggvitor
  • 150 g socker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 dl vatten

You may also be interested in:  Enkelt äppelmos

Gör så här:

  1. Kavla ut vaniljglassen mellan två stycken bakplåtspapper till en rektangel
  2. Skär marängen i mindre bitar och fördela över glassrektangeln
  3. Ställ in glassbomben i frysen och låt den stelna i minst 2 timmar
  4. Tillaga italiensk maräng genom att vispa äggvitorna till ett fast skum
  5. Tillsätt sockret och vispa vidare tills smeten blir blank och glansig
  6. Tillsätt vaniljextrakt och vatten och rör om försiktigt
  7. Ta ut glassbomben från frysen och toppa den med den italienska marängen
  8. Gratinera marängen i ugnen på 200°C i cirka 5 minuter, eller tills den får en gyllene färg
  9. Ta ut och servera genast
You may also be interested in:  Mördeg (grundrecept)

Vid servering kan du gärna dekorera glassbomben med färska bär eller chokladsås.

Vegansk julskinka av rotselleri
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up