Glassbomb med italiensk maräng
Recept: Glassbomb med italiensk maräng
Ingredienser:
- 300 ml vaniljglass
- 150 g maräng
- 3 äggvitor
- 150 g socker
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1 dl vatten
Gör så här:
- Kavla ut vaniljglassen mellan två stycken bakplåtspapper till en rektangel
- Skär marängen i mindre bitar och fördela över glassrektangeln
- Ställ in glassbomben i frysen och låt den stelna i minst 2 timmar
- Tillaga italiensk maräng genom att vispa äggvitorna till ett fast skum
- Tillsätt sockret och vispa vidare tills smeten blir blank och glansig
- Tillsätt vaniljextrakt och vatten och rör om försiktigt
- Ta ut glassbomben från frysen och toppa den med den italienska marängen
- Gratinera marängen i ugnen på 200°C i cirka 5 minuter, eller tills den får en gyllene färg
- Ta ut och servera genast
Vid servering kan du gärna dekorera glassbomben med färska bär eller chokladsås.