Stifado (kryddig grekisk gryta)

Table
  1. Recept: Stifado (kryddig grekisk gryta)
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Stifado (kryddig grekisk gryta)

Ingredienser:

  • 1 kg nötkött, t.ex. högrev eller bog
  • 500 g lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 st morötter
  • 500 g tomater, krossade
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl rött vin
  • 3 msk olivolja
  • 2 st kanelstänger
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk socker
  • salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Gör så här:

  1. 1. Skär köttet i mindre bitar och hacka löken, vitlöken och morötterna.
  2. 2. Hetta upp olivoljan i en gryta och bryn köttet tills det fått fin färg. Ta upp köttet och lägg åt sidan.
  3. 3. I samma gryta, stek lök och vitlök tills de blir mjuka och genomskinliga.
  4. 4. Tillsätt morötter, tomater, tomatpuré, rött vin, kanelstänger, oregano, timjan och socker. Låt koka upp.
  5. 5. Lägg tillbaka köttet i grytan och rör om. Sänk värmen till låg och låt stå och småputtra under lock i cirka 2-3 timmar, tills köttet är mört.
  6. 6. Smaka av med salt och peppar. Servera den kryddiga Stifadon med ris, potatis eller bröd.
Glutenfri morotskaka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up