Salsicciapasta

Table
  1. Recept: Salsicciapasta
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Salsicciapasta

Ingredienser:

  • 400g salsiccia (italiensk korv)
  • 300g pasta (t.ex. fusilli eller penne)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 gul paprika, tärnad
  • 1 burk krossade tomater (400g)
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk chiliflakes (valfritt)
  • 1/4 kopp färsk basilika, hackad
  • Salt och peppar efter smak
  • Olivolja för stekning
  • Riven parmesanost för servering
You may also be interested in:  Krämig potatis- och purjolökssoppa

Gör såhär:

  1. Skär salsicciakorven i bitar och ta bort skinnet.
  2. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna och stek salsiccian i ca 5 minuter tills den är genomstekt och får fin färg.
  3. Tillsätt lök och vitlök och stek i ytterligare 2-3 minuter, tills löken är mjuk och genomskinlig.
  4. Lägg i de tärnade paprikorna och stek i ytterligare 2 minuter.
  5. Tillsätt de krossade tomaterna, oregano, chiliflakes (om du vill ha lite extra hetta) och låt såsen puttra i ca 10 minuter, så att smakerna får sätta sig.
  6. Samtidigt som såsen puttrar, koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente. Häll av pastavattnet när den är klar.
  7. Blanda den färdigkokta pastan tillsammans med såsen och vänd ihop väl så att pastan blir väl täckt av såsen.
  8. Strö över den hackade basilikan och servera genast med riven parmesanost.
Revbensspjäll med honung och chili
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up