Grillad rostas med hemgjord harissa

Table
  1. Grillad rostas med hemgjord harissa
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Hemgjord harissa:

Grillad rostas med hemgjord harissa

Ingredienser:

  • 1 kg rostas
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 dl olivolja
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Whiskey sour

Gör så här:

  1. Börja med att förbereda marinaden. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
  2. I en skål, blanda paprikapulver, spiskummin, koriander, olivolja och den finhackade vitlöken.
  3. Krydda rostasen med salt och peppar, och häll sedan marinaden över köttet. Se till att köttet är väl täckt med marinaden.
  4. Låt köttet marinera i kylen i minst 2 timmar, eller över natten för en ännu mer intensiv smak.
  5. Värm upp grillen till medelhög värme. Grilla rostasen i cirka 10-15 minuter per sida, tills den är genomstekt och har fått fina grillränder.
  6. Ta bort köttet från grillen och låt det vila i några minuter innan du skär det i tunna skivor.
  7. Servear den grillade rostasen med hemgjord harissa och dina favorittillbehör.

Hemgjord harissa:

You may also be interested in:  Grillad lax i folie

Harissa är en kryddig sås som kommer från Nordafrika och används ofta som smaksättning till olika rätter.
För att göra din egen hemgjorda harissa behöver du följande ingredienser:

  • 2 röda chilifrukter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Börja med att skära bort stjälkarna från chilifrukterna och skära dem på längden. Ta bort fröna om du vill ha en mildare harissa.
Mixa chilifrukterna, vitlöksklyftorna, spiskummin och koriander i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer.
Tillsätt olivolja, salt och peppar och mixa tills du får en slät sås.
Förvara den hemgjorda harissan i en lufttät behållare i kylen i upp till en vecka.

Vaniljmunkar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up